NNC w/ Ænima: A Tool Experience

NNC w/ Ænima: A Tool Experience

August 23, 2017 Off By admin

NNC proudly announces… 28 October 2017 Ænima – A Tool Experience!

Ænima (BE)

Ænima werd in augustus 2015 in het leven geroepen door drummer Joris Rombaut en gitarist Jay Van den Berghe, in de eerste plaats om hun eigen muzikaliteit tot op een hoger niveau te tillen. Ze hadden samen al een roemrijk verleden in de Surf-Rock band Los Bastardos del Bronco, waar ze ook al de grenzen van het genre aftastten. Gentenaar Mario Van de Velde, die als frontman fungeerde in een andere band die toevallig ook als Bastardos door het leven ging, voelde zich geroepen om zijn limieten ook te verleggen, en vond al snel gelijkgestemde zielen in de band. Ten slotte werd Peter Baart (van Offworld) ingelijfd, die ook al z’n pluimen had verdiend in verschillende technisch hoogstaande bands, en ook hij vond onmiddellijk zijn vaste plaats in de line-up.

Ænima is een band zonder frontmannen of solisten. Of misschien treffender gezegd; Ænima is een band met 4 frontmannen en solisten. Het geheel van de puzzel is meer dan de som van de delen. Al het mogelijke wordt gedaan om de muzikale gelijkenis met Tool zo perfect mogelijk te benaderen. Vaste geluidstechnieker (en uiteraard Tool-kenner) is Jan Eeckman. Visueel kunnen ze rekenen op Nico Matthys, die al het nodige in het werk stelt om de blikken van de hongerige toeschouwers te verwennen.

Tot slot is Ænima de alleréérste, en tot nog toe de énige Belgische Tool-tributeband, en daar mogen we in ons kleine landje best fier op zijn.
Ænima is a work in progress…

 

VVK: €8 – ADK: €10
http://www.niflheimpromotions.be/presales/

 

http://www.aenima.band/

http://vi.be/aenima

https://www.facebook.com/Aenima.band/